Hyra bil på flygplats

Landar man på en flygplats efter en lång resa är det skönt att ha en hyrbil nära till hands. Faktum är att de flesta flygplatser erbjuder biluthyrning i anslutning till flygplatsen genom olika hyrbilsföretag.

Läs Mer

Hyrbilsföretag brukar även erbjuda tjänster som exempelvis hämtning och lämning av hyrbil efter stängning.

Mabi hyrbilar är ett av flera hyrbilsföretag som erbjuder hyrbilar på flera av Sveriges flygplatser. Mabis stationer för biluthyrning återfinns på bland annat:

Ska ni resa någon annanstans i landet? Besök då Mabi för att ta reda på vilka flygplatser runt om i landet som de erbjudes biluthyrning:

Mabi Hyrbilar

Hyra bil flygplats – Viktigt att tänka på

Generellt när det kommer till biluthyrning finns det många saker som kan vara bra att tänka på. Punkter som blir än viktigare när du ska hyra bil på flygplats då dessa bilar vanligtvis är i rullning mer frekvent. Här nedan listar vi de viktigaste punkterna att ha koll på när man ska hyra bil:

Kontrollera skador: Innan du åker iväg med hyrbilen är det bra att gå två varv runt bilen och kontrollera eventuella skador som kan ha uppkommit under tiden då hyrbilen stått still. Ser du skador som inte är dokumenterade bör du ta kontakt med hyrbilsföretaget i fråga.

Försäkring: Läs noga igenom vad som ingår i hyrbilens försäkring. Ska bilen användas mycket under tiden du hyr den kan det vara värt att teckna en tilläggsförsäkring för att göra det biluthyrningen extra trygg.

Deposition: Ta reda på om kostanden för bilen betalas när du hämtar den eller lämnar den. Ska en deposition lämnas så ta reda på hur mycket den är på, så att du har den summan tillgänglig på kreditkortet.

Var ute i god tid: Se till att vara ute i god tid när det kommer till hämtning och inte minst lämning av din hyrbil. Detta för att du med god marginal ska hinna checka in dina väskor och komma med ditt flyg utan att behöva stressa.

Biluthyrning flygplats – Fördelar

Att hyra bil på en flygplats har definitivt sina fördelar. Här nedan listar vi några av de många fördelarna som följer med biluthyrning på flygplatser:

Tidseffektivt: Att hyra bil på flygplats är tidseffektivt och gör att du har möjligheten att snabbt och enkelt ta dig till och från flygplatsen för att antingen sätta igång din resa eller avsluta den på ett smidigt sätt.

Upplev hela ditt resmål: Ytterligare en fördel med att hyra bil på flygplatser är att du ges möjligheten att uppleva ditt resmål i sin helhet. Med hyrbilen kan du åka precis vart du vill, när du vill och uppleva alla platser på resmålet med omnejd.

Prisvärt: Att hyra bil på en flygplats brukar dessutom vara väldigt prisvärt då det på flygplatser vanligtvis förekommer flera olika hyrbilsföretag. Detta resulterar i högre konkurrens och lägre priser.